Thursday 12 April 2012

Videotéka: Karnevál

A karnevál hangulatát és őrületét nehéz szavakkal hűen visszaadni, ezért most kaptok egy szép nagy csokor videót, hogy kicsit teljesebb legyen a kép. Bár első sorban a bulizással foglalkoztam és nem az események dokumentálásával, azért egy két gyöngyszemet így is sikerült elkapni és öcsém kezében is villant néha a kamera...


Az elsőn a bloco-nak nevezett felvonulás látható messziről, ami olyasmi, mint a Budapest Parádé csak autentikusabb és kevesebb a paraszt.




Ugyanilyen bloco csak közelről és éjszaka:




A favágók csapata, avagy a kék ruhás hölgy kivégzése. A Voce nao vai pegar ninguem nagyjából azt jelenti, hogy "Nem fogsz senkivel kavarni!"




Kreatív barátaim rögtönzött társadalmi célú flash-mobbal hívják fel a figyelemet az AIDS veszélyeire, némi áthallással Jézus feltámadására:




Vadidegen emberek "repülőset" játszanak egymással. Rengeteg ilyen kis játék volt, mint például a "Paralizáló Duda" vagy a "Zombizás":




Egy másik ilyen játékocska, a "Bucetinha" szintén a sziporkázó barátaim bomlott elméjéből pattant ki. Annyit érdemes tudni, hogy portugálul a bucetinha annyit tesz, hogy - puncicska...




Egy csapat Fekete Törpike:




Carlosnak beteljesül legféltettebb gyermekkori álma, amikor megtanítjuk magyarul káromkodni:




Valami ilyesmiről szól a karnevál:




Ezt pedig nem tudom mi...




No comments:

Post a Comment